Opettajat

Opettajat

 

 

Laura Halttunen

Iloisen pirteä Laura rakastui Charlestonin viehättäväään hullunkurisuuteen asuessaan Amsterdamissa ja on sittemmin käynyt lukuisissa kansainvälisissä workshopeissa maailman parhaimmiston koulutettavana (mm. Chester Whitmore, Steven Mitchell, Ksenia Parkhatskaya). Lisäksi Lauralla on itsellään usean vuoden kansainvälinen kokemus eri tanssilajien (charleston, lindy hop, blues) valmentamisesta sekä esiintymisestä tanssiperformanssiryhmissä, joista kahta Laura nykyisin vetää Helsingissä. Nyt kotikaupungissaankin charleston-pöpöä levittäneen Lauran avulla tanssi on Helsingissäkin käynyt löytämään tiensä takaisin salakapakoihin ja cabaret-valokeiloihin.

Laura on opettajana pidetty ja innostava ja yhdistää vauhdikkaasti tekniikan ja lajin suoman hulluttelun tunneillaan. Eräs hänen oppilaistaan kuvaileekin: "Charlestonissa on vain mielikuvitus rajana, ja se tarjoaa myös runsaasti tanssillista haastetta: Rehkimistä tuskin huomaa virnuilun lomassa".

 

Sari Havukainen

 

Sari on aloittanut tanssin harrastamisen jo 4 -vuotiaana ja onkin ehtinyt kokeilla monia eri lajeja, joista omiksi ja mieleisimmiksi ovat löytyneet street, show sekä nykytanssi. Sari on monipuolinen tanssija eikä myöskään pelkää sekoitella eri tyylilajeja tunneillaan. Sari on moninkertainen suomenmestari showtanssissa sekä sijoittunut mitaleille myös street-tanssin suomenmestaruuskilpailuissa. Sari on käynyt StepUp Show Schoolin showkoulutusohjelman ja tanssinut monien eri opettajien johdolla ja käynyt ulkomaalaisten opettajien tiiviskursseilla. Syksyn 2010 Sari asui New Yorkissa ja opiskeli Broadway Dance Centerin International Student Visa Programissa saaden erinomaisen arvosanan.

"Tunneillani on iloinen ja erittäin kannustava ilmapiiri, mutta töitä tehdään tosissaan!"

 

Mikaela Jokinen

kuva Ilkka Roitto

Mikaela Jokisen tavoite on tuoda ihanat etnolajit tunnetuksi kaiken ikäisille ja tyylisille tanssijoille. Nuorena hän kiinnostui show-tanssien ohella itämaista tanssista, joka vei mukanaan. Intohimo laajeni myöhemmin myös intialaiseen Bollywoodiin sekä erilaisiin latino-tansseihin. Mikaelan ryhmä Dance Group Etnica on vuosia esiintynyt erilaisissa tapahtumissa ja kilpailuissa tuoden etnotansseja ihmisten nähtäväksi. Mikaela on mukana myös Oriental Hype -ryhmässä, joka kehittää ja uudistaa itämaista tanssia Suomessa ja ulkomailla. Opettajana hänen mielestään tärkeää on hyvä motivaatio, tarkkuus, intohimo ja kova työ unohtamatta syytä miksi tanssii: koska sitä rakastaa.

Mikaelasta lisää: Dance Group Etnica.

 

 

Peppina Lindfors

Peppina on kokenut itämaisen tanssin opettaja, tanssija ja koreografi. Tanssijan kehonhuoltona alkanut joogaharrastus on innostanut Peppinan myös kouluttautumaan joogaohjaajaksi. Lisätietoa Peppinasta: www.peppinalindfors.fi

 

 

 

 

Elise Mikkonen

 

Olen ohjannut sekä lasten että aikuisten tanssitunteja (hip hop, show-tanssi, dance mix ja itämainen tanssi) yli kymmenen vuoden ajan. Opettajana olen positiivinen ja kannustava: ennen kaikkea toivon, että tunneilla koetaan paljon tanssin iloa. Dance mix -tunneillani tanssitaan monenlaisia eri tyylisiä tansseja meneviin musiikkeihin, harjoitellaan helppoja temppuja ja tehdään leikinomaisia liikeharjoituksia. Käyn myös itse aktiivisesti tanssitunneilla treenaamassa ja oppimassa uutta - tanssin enemmän tai vähemmän joka päivä! Tervetuloa mukaan tunneille!

 

Maarit Nevanperä

Maarit on aloittanut astangajoogan v. 1997 opiskelupaikkakunnalla Imatralla pienessä paikallisryhmässä, jossa hän aloitti ohjaamisen v. 1999. Maarit siirtyi v. 2001 Helsingin astangajoogakoululle ja on siitä lähtien opettanut joogakoulun useilla eri saleilla, yhteistyökouluilla ja yrityksissä. Tällä hetkellä hän opettaa ryhmätuntien lisäksi myös paljon yksityistunteja.

Joogaopettajakokemuksen lisäksi hänellä on opetuksen tukena koulutetun hierojan tutkinto, joka antaa hyvän yleiskuvan ihmisen toiminnallisesta anatomiasta. Maarit käy säännällisesti opiskelemassa joogaa Intiassa Sri K Pattabhi Jois Institutessa (kpjayi.org) Saraswathi Rangaswamyn ja Sharath Joisin opetuksessa ja hänellä on Sharath Joisin opetuslupa. Hänellä on myös kaksi lasta ja sitä kautta kokemusta raskausajan harjoittelusta ja opettamisesta.

"Takana on jo monta vuotta astangajoogan säännällistä harjoittelua ja silti olen yhä ihan naurettavan innostunut joogasta ja opettamisesta. Vieläkin tulee sekä opetuksen että oman harjoittelun yhteydessä oikein purskahduksia siitä että onpas tämä vaan mageeta. Tässähän on ihan kaikki."

 

Mika Perälä

kuva Mikael Rekola

Mika on freelancer muusikko-näyttelijä-postinjakaja joka säveltää, sanoittaa, soittaa ja laulaa rock-bandissa. Mars&Venus-duon keikalla persoona vaihtuu Tapio Marsiksi.

Teatteri-improvisaatiokeikoilla hän näyttelee ja musisoi ja toimii myös Osuuskunta Myötävirtauksen yhtenä vuorovaikutuskouluttajana.

Sahramissa Mika ohjaa aikuisten tanssimuskaria.

 

 

Maria Särkivuori

Maria on oppilailleen omistautuva aikuisten sekä eri ikäisten lasten tanssinohjaaja, hänen tunneilleen ovat tervetulleita kaikki 1-vuotiaasta eteenpäin. Perheen pienimmille tarjolla taaperotanssia ja aikuisille lattareita. Marian intohimoja ovat tanssin lisäksi musiikki ja opettaminen, päivät täyttyvät tanssilla ja musisoinnilla, mm. sellon soitolla ja laululla. Pohjan tanssille on antanut lapsuuden ja nuoruudenaikainen aktiivinen joukkuevoimisteluharrastus. Tanssi on sen jälkeen pysynyt musiikkiuran rinnalla, mutta aktiivinen harrastaminen alkoi kunnolla v. 2008, kun hän tutustui lattaritansseihin. Lattarirytmit veivät heti mukanaan ja vuosien varrella tämän lajin saralla onkin kertynyt paljon esiintymis- sekä kilpailukokemusta eri kokoonpanoissa. Nykyään hän harjoituttaa ja kannustaa oppilaitaan eri esiintymisiin, kilpailuihin ja tanssitapahtumiin. Maria on opiskellut tanssia useiden opettajien johdolla Turun, Vantaan ja Helsingin seudun tanssikouluissa, kaikista eri tanssilajeista rakkaimmaksi lajeiksi ovat tulleet salsa, reggaeton sekä itämainen tanssi ja hän opettaa useassa tanssikoulussa Helsingissä sekä Vantaalla.

"Opettaja avaa oven, mutta oppilaan on itse astuttava sisään."

Lisää Mariasta täältä.

 

sivu päivitetty 10.2.2018

© Sirke Seppänen 2008–2018      sivujen toteutus © Inka Vilén 2008–2018