Opettajat

Opettajat

 

 

Mikaela Jokinen

kuva Ilkka Roitto

Mikaela Jokisen tavoite on tuoda ihanat etnolajit tunnetuksi kaiken ikäisille ja tyylisille tanssijoille. Nuorena hän kiinnostui show-tanssien ohella itämaista tanssista, joka vei mukanaan. Intohimo laajeni myöhemmin myös intialaiseen Bollywoodiin sekä erilaisiin latino-tansseihin. Mikaelan ryhmä Dance Group Etnica on vuosia esiintynyt erilaisissa tapahtumissa ja kilpailuissa tuoden etnotansseja ihmisten nähtäväksi. Mikaela on mukana myös Oriental Hype -ryhmässä, joka kehittää ja uudistaa itämaista tanssia Suomessa ja ulkomailla. Opettajana hänen mielestään tärkeää on hyvä motivaatio, tarkkuus, intohimo ja kova työ unohtamatta syytä miksi tanssii: koska sitä rakastaa.

Mikaelasta lisää: Dance Group Etnica.

 

 

Peppina Lindfors

Peppina on kokenut itämaisen tanssin opettaja, tanssija ja koreografi. Tanssijan kehonhuoltona alkanut joogaharrastus on innostanut Peppinan myös kouluttautumaan joogaohjaajaksi. Lisätietoa Peppinasta: www.peppinalindfors.fi

 

 

 

 

Elise Mikkonen

 

Olen ohjannut sekä lasten että aikuisten tanssitunteja (hip hop, show-tanssi, dance mix ja itämainen tanssi) yli kymmenen vuoden ajan. Opettajana olen positiivinen ja kannustava: ennen kaikkea toivon, että tunneilla koetaan paljon tanssin iloa. Käyn myös itse aktiivisesti tanssitunneilla treenaamassa ja oppimassa uutta - tanssin enemmän tai vähemmän joka päivä! Tervetuloa mukaan tunneille!

 

Maarit Nevanperä

Maarit on aloittanut astangajoogan v. 1997 opiskelupaikkakunnalla Imatralla pienessä paikallisryhmässä, jossa hän aloitti ohjaamisen v. 1999. Maarit siirtyi v. 2001 Helsingin astangajoogakoululle ja on siitä lähtien opettanut joogakoulun useilla eri saleilla, yhteistyökouluilla ja yrityksissä. Tällä hetkellä hän opettaa ryhmätuntien lisäksi myös paljon yksityistunteja.

Joogaopettajakokemuksen lisäksi hänellä on opetuksen tukena koulutetun hierojan tutkinto, joka antaa hyvän yleiskuvan ihmisen toiminnallisesta anatomiasta. Maarit käy säännällisesti opiskelemassa joogaa Intiassa Sri K Pattabhi Jois Institutessa (kpjayi.org) Saraswathi Rangaswamyn ja Sharath Joisin opetuksessa ja hänellä on Sharath Joisin opetuslupa. Hänellä on myös kaksi lasta ja sitä kautta kokemusta raskausajan harjoittelusta ja opettamisesta.

"Takana on jo monta vuotta astangajoogan säännöllistä harjoittelua ja silti olen yhä ihan naurettavan innostunut joogasta ja opettamisesta. Vieläkin tulee sekä opetuksen että oman harjoittelun yhteydessä oikein purskahduksia siitä että onpas tämä vaan mageeta. Tässähän on ihan kaikki."

 

Mika Perälä

kuva Mikael Rekola

Mika on freelancer muusikko-näyttelijä-postinjakaja joka säveltää, sanoittaa, soittaa ja laulaa rock-bandissa. Mars&Venus-duon keikalla persoona vaihtuu Tapio Marsiksi.

Teatteri-improvisaatiokeikoilla hän näyttelee ja musisoi ja toimii myös Osuuskunta Myötävirtauksen yhtenä vuorovaikutuskouluttajana.

Sahramissa Mika ohjaa aikuisten tanssimuskaria.

 

 

Rumpa Saha

Rumpa alotti klassisen tanssin opintonsa jo viisivuotiaana kotikaupungissaan Kolkatassa (Intia). Opiskeltuaan 10 vuotta hän valmistui klassiseksi tanssijaksi (senior diploma) Allahabadin kaupungista. Valmistuttuaan Rumpa on opiskellut monia eri klassisen tanssin lajeja, kuten bharatnatyam (Etelä-Intia), odissi (itärannikko), manipuri (Koillis-Intia) sekä Rabindranath Tagoren tanssidraamoja (Rabindra Nritya Natya), näitä näytelmiä esitettiin vain tanssin ja laulun keinoin.

Rumpa on myös erikoistunut erilaisiin kansantansseihin kuten garba (Länsi-Intia), dandiya raas (Pohjois-Intia), bhangra (Luoteis-Intia) ja bengalilaiset kansantanssit. Hän on myäs ottanut osaa Mamata Shankarin Dance Companyyn. Rumpan opinnot klassisten tanssien parissa jatkuivat kunnes hän saapui Suomeen vuonna 1996. Ennen Suomeen tuloaan Rumpa oli ehtinyt jo kerätä runsaasti kokemuksia niin esiintyjänä, koreografina kuin opettajanakin.

Suomessa Rumpa on valmistunut sekä kosmetologiksi, että kampaajaksi. Hänelle tanssi ja kauneus ovat osia joista voi koota yhteen dramaattisen visuaalisen ilmeen, joka on hyvin näkyvä osa bollywood-tanssia. Esiintymisen ja koreografina työskentelyn lisäksi Rumpa on opiskellut Suomessa mm, reggaetonia, salsaa, flamencoa, hiphopia, nykytanssia, discoa, afroa, jne. Nämä ja monet bollywood-tanssikurssit Intiassa antavat Rumpalle laajan askelten ja tyylien kirjon, joita hän soveltaa koreografioissaan.

Sirke Seppänen

"Miksi olen tanssinut yli 30 vuotta itämaista tanssia? Mielestäni se on edelleen maailman kaunein tanssi ja tanssiessa tulee aina äärettömän hyvä olo."

Sirke on Tanssistudio Sahramin perustaja, joka on opettamisesta ja esiintymisestä lähtien tehnyt kaikkea, mitä tanssin alaan kuuluu: käsikirjoittanut ja koreografioinut tanssiteoksia, suunnitellut ja valmistanut esiintymispukuja, tuottanut kansainvälisiä opettajavierailuja, opettanut ja esiintynyt itämaisen tanssin festivaaleilla niin Suomessa kuin ulkomailla, kirjoittanut artikkeleja alan lehtiin, julkaissut opaskirjan Itämainen tanssi (Tammi 1993) ja tuottanut levyn Samarkand - Orient Unlimited (2004), jossa myös soitti itse rytmi-instrumentteja. Sirke on myös Masrah ry:n perustajajäsen ja on toiminut kouluttajana alan opettajien koulutusohjelmassa.

V. 2003 alkanut improvisaatioharrastus on johtanut Sirken jatko-opiskelijaksi: tällä hetkellä hän tutkii draamaa, neurotiedettä ja psykologiaa yhdistävässä väitöstyössään opettajan vuorovaikutustaitoja. Sirkeä kiinnostaa erityisesti fysiologiset vasteet erilaisissa vuorovaikutustilanteissa - tanssin myötä kehittynyt kehollinen ajattelu on siis edelleen tärkeä työväline niin tanssisalilla kuin tutkimuslaboratoriossa.

Sahramissa Sirke vierailee aika ajoin improvisaatiokursseja ohjaamassa - sekä joogatunneilla venymässä tai uusia tanssilajeja kokeilemassa.

 

Maria Särkivuori

Maria on oppilailleen omistautuva aikuisten sekä eri ikäisten lasten tanssinohjaaja, hänen tunneilleen ovat tervetulleita kaikki 1-vuotiaasta eteenpäin. Perheen pienimmille tarjolla taaperotanssia ja aikuisille lattareita. Marian intohimoja ovat tanssin lisäksi musiikki ja opettaminen, päivät täyttyvät tanssilla ja musisoinnilla, mm. sellon soitolla ja laululla. Pohjan tanssille on antanut lapsuuden ja nuoruudenaikainen aktiivinen joukkuevoimisteluharrastus. Tanssi on sen jälkeen pysynyt musiikkiuran rinnalla, mutta aktiivinen harrastaminen alkoi kunnolla v. 2008, kun hän tutustui lattaritansseihin. Lattarirytmit veivät heti mukanaan ja vuosien varrella tämän lajin saralla onkin kertynyt paljon esiintymis- sekä kilpailukokemusta eri kokoonpanoissa. Nykyään hän harjoituttaa ja kannustaa oppilaitaan eri esiintymisiin, kilpailuihin ja tanssitapahtumiin. Maria on opiskellut tanssia useiden opettajien johdolla Turun, Vantaan ja Helsingin seudun tanssikouluissa, kaikista eri tanssilajeista rakkaimmaksi lajeiksi ovat tulleet salsa, reggaeton sekä itämainen tanssi ja hän opettaa useassa tanssikoulussa Helsingissä sekä Vantaalla.

"Opettaja avaa oven, mutta oppilaan on itse astuttava sisään."

Lisää Mariasta täältä.

 

 

Nea Helsto

kuva Riikka Kantinkoski

 

 

Nea Helsto on opiskellut astangajoogaa 2000-luvun alusta saakka. Hän on opettanut Helsingin Astanga Joogakoululla sekä vetänyt omia ryhmiä kymmenen vuoden ajan. Hänellä on monipuolinen kokemus joogan opettamisesta ja vahva kunnioitus astangajoogan perinteeseen, jota hän vahvistaa matkustamalla Mysoreen Intiaan opiskelemaan aina kun perhe-elämä niin sallii.

 

 

 

 

Ajak Majok

kuva Markus Verronen

 

 

Ajak on monipuolinen tanssija ja tanssiohjaaja, jonka tanssigenreihin kuuluvat streetdance, afrodance, dancehall sekä lasten showtanssi. Ajakin tunneilla pidetään hauskaa, opitaan uutta ja hikoillaan hyvän musan tahtiin. Tervetuloa mukaan!

 

 

sivu päivitetty 23.11.2018

© Sirke Seppänen 2008–2018      sivujen toteutus © Inka Vilén 2008–2018