Opettajat

Opettajat

 

 

Mikaela Jokinen

kuva Ilkka Roitto

Mikaela Jokisen tavoite on tuoda ihanat etnolajit tunnetuksi kaiken ikäisille ja tyylisille tanssijoille. Nuorena hän kiinnostui show-tanssien ohella itämaista tanssista, joka vei mukanaan. Intohimo laajeni myöhemmin myös intialaiseen Bollywoodiin sekä erilaisiin latino-tansseihin. Mikaelan ryhmä Dance Group Etnica on vuosia esiintynyt erilaisissa tapahtumissa ja kilpailuissa tuoden etnotansseja ihmisten nähtäväksi. Mikaela on mukana myös Oriental Hype -ryhmässä, joka kehittää ja uudistaa itämaista tanssia Suomessa ja ulkomailla. Opettajana hänen mielestään tärkeää on hyvä motivaatio, tarkkuus, intohimo ja kova työ unohtamatta syytä miksi tanssii: koska sitä rakastaa.

Mikaelasta lisää: Dance Group Etnica.

 

 

Peppina Lindfors

Peppina on kokenut itämaisen tanssin opettaja, tanssija ja koreografi. Tanssijan kehonhuoltona alkanut joogaharrastus on innostanut Peppinan myös kouluttautumaan joogaohjaajaksi. Lisätietoa Peppinasta: www.peppinalindfors.fi

 

 

 

 

 

Maarit Nevanperä

Maarit on aloittanut astangajoogan v. 1997 opiskelupaikkakunnalla Imatralla pienessä paikallisryhmässä, jossa hän aloitti ohjaamisen v. 1999. Maarit siirtyi v. 2001 Helsingin astangajoogakoululle ja on siitä lähtien opettanut joogakoulun useilla eri saleilla, yhteistyökouluilla ja yrityksissä. Tällä hetkellä hän opettaa ryhmätuntien lisäksi myös paljon yksityistunteja.

Joogaopettajakokemuksen lisäksi hänellä on opetuksen tukena koulutetun hierojan tutkinto, joka antaa hyvän yleiskuvan ihmisen toiminnallisesta anatomiasta. Maarit käy säännällisesti opiskelemassa joogaa Intiassa Sri K Pattabhi Jois Institutessa (kpjayi.org) Saraswathi Rangaswamyn ja Sharath Joisin opetuksessa ja hänellä on Sharath Joisin opetuslupa. Hänellä on myös kaksi lasta ja sitä kautta kokemusta raskausajan harjoittelusta ja opettamisesta.

"Takana on jo monta vuotta astangajoogan säännöllistä harjoittelua ja silti olen yhä ihan naurettavan innostunut joogasta ja opettamisesta. Vieläkin tulee sekä opetuksen että oman harjoittelun yhteydessä oikein purskahduksia siitä että onpas tämä vaan mageeta. Tässähän on ihan kaikki."

 

 

Sirke Seppänen

"Miksi olen tanssinut yli 30 vuotta itämaista tanssia? Mielestäni se on edelleen maailman kaunein tanssi ja tanssiessa tulee aina äärettömän hyvä olo."

Sirke on Tanssistudio Sahramin perustaja, joka on opettamisesta ja esiintymisestä lähtien tehnyt kaikkea, mitä tanssin alaan kuuluu: käsikirjoittanut ja koreografioinut tanssiteoksia, suunnitellut ja valmistanut esiintymispukuja, tuottanut kansainvälisiä opettajavierailuja, opettanut ja esiintynyt itämaisen tanssin festivaaleilla niin Suomessa kuin ulkomailla, kirjoittanut artikkeleja alan lehtiin, julkaissut opaskirjan Itämainen tanssi (Tammi 1993) ja tuottanut levyn Samarkand - Orient Unlimited (2004), jossa myös soitti itse rytmi-instrumentteja. Sirke on myös Masrah ry:n perustajajäsen ja on toiminut kouluttajana alan opettajien koulutusohjelmassa.

V. 2003 alkanut improvisaatioharrastus on johtanut Sirken jatko-opiskelijaksi: tällä hetkellä hän tutkii draamaa, neurotiedettä ja psykologiaa yhdistävässä väitöstyössään opettajan vuorovaikutustaitoja. Sirkeä kiinnostaa erityisesti fysiologiset vasteet erilaisissa vuorovaikutustilanteissa - tanssin myötä kehittynyt kehollinen ajattelu on siis edelleen tärkeä työväline niin tanssisalilla kuin tutkimuslaboratoriossa.

Sahramissa Sirke vierailee aika ajoin improvisaatiokursseja ohjaamassa - sekä joogatunneilla venymässä tai uusia tanssilajeja kokeilemassa.

 

Maria Särkivuori

Maria on oppilailleen omistautuva aikuisten sekä eri ikäisten lasten tanssinohjaaja, hänen tunneilleen ovat tervetulleita kaikki 1-vuotiaasta eteenpäin. Perheen pienimmille tarjolla taaperotanssia ja aikuisille lattareita. Marian intohimoja ovat tanssin lisäksi musiikki ja opettaminen, päivät täyttyvät tanssilla ja musisoinnilla, mm. sellon soitolla ja laululla. Pohjan tanssille on antanut lapsuuden ja nuoruudenaikainen aktiivinen joukkuevoimisteluharrastus. Tanssi on sen jälkeen pysynyt musiikkiuran rinnalla, mutta aktiivinen harrastaminen alkoi kunnolla v. 2008, kun hän tutustui lattaritansseihin. Lattarirytmit veivät heti mukanaan ja vuosien varrella tämän lajin saralla onkin kertynyt paljon esiintymis- sekä kilpailukokemusta eri kokoonpanoissa. Nykyään hän harjoituttaa ja kannustaa oppilaitaan eri esiintymisiin, kilpailuihin ja tanssitapahtumiin. Maria on opiskellut tanssia useiden opettajien johdolla Turun, Vantaan ja Helsingin seudun tanssikouluissa, kaikista eri tanssilajeista rakkaimmaksi lajeiksi ovat tulleet salsa, reggaeton sekä itämainen tanssi ja hän opettaa useassa tanssikoulussa Helsingissä sekä Vantaalla.

"Opettaja avaa oven, mutta oppilaan on itse astuttava sisään."

Lisää Mariasta täältä.

 

 

 

Nea Helsto

kuva Riikka Kantinkoski

 

 

Nea Helsto on opiskellut astangajoogaa 2000-luvun alusta saakka. Hän on opettanut Helsingin Astanga Joogakoululla sekä vetänyt omia ryhmiä kymmenen vuoden ajan. Hänellä on monipuolinen kokemus joogan opettamisesta ja vahva kunnioitus astangajoogan perinteeseen, jota hän vahvistaa matkustamalla Mysoreen Intiaan opiskelemaan aina kun perhe-elämä niin sallii.

 

 

 

 

Teija Maila

 

Teija on kehonhuollon ja restoratiivisen joogan ohjaaja sekä pitkän linjan KPJAYI- auktorisoitu astangaopettaja Helsingistä. Harjoitteluvuosia Teijalla on takana lähes kaksikymmentä ja joogaa hän on opettanut päätyönään pk-seudulla vuodesta 2005 lähtien.

"Jooga on ollut minulle koko aikuisikäni henkistä tutkimusmatkaa ja kehittymistä tukeva voima, josta löydän aina uutta ihmeteltävää ja hämmästyttävää syvyyttä. Harjoitus tukee jaksamistani, tasapainottaa mieltä ja tarjoaa hengähdystauon hektisessä pikkulapsiarjessa. Tapani opettaa on selkeä, keskusteleva ja energisoiva. Minulle on tärkeää, että harjoittelijat kehittyvät monipuolisesti tunneillani ja oppivat kuuntelemaan kehon sisäisiä tuntemuksia ja viestejä sekä toimimaan niiden mukaisesti. Tervetuloa harjoittelemaan kanssani!"

 

 

Elise Mikkonen

 

Olen ohjannut sekä lasten että aikuisten tanssitunteja (hip hop, show-tanssi, dance mix ja itämainen tanssi) yli kymmenen vuoden ajan. Opettajana olen positiivinen ja kannustava: ennen kaikkea toivon, että tunneilla koetaan paljon tanssin iloa. Käyn myös itse aktiivisesti tanssitunneilla treenaamassa ja oppimassa uutta - tanssin enemmän tai vähemmän joka päivä! Tervetuloa mukaan tunneille!

 

 

 

sivu päivitetty 30.7.2019

© Sirke Seppänen 2008–2019      sivujen toteutus © Inka Vilén 2008–2019