Opettajat

Opettajat

 

Karolina Ajanki

Karolina Ajanki on joogaohjaaja (RYT-200). Karolina tutustui joogaan vuonna 2009, jolloin kävi ensimmäisen kerran kansalaisopiston hathajoogatunnilla. Siitä lähtien Karolina on harjoittanut joogaa monipuolisesti: hathajooga, Integral yoga, kundaliinijooga ja yin ovat kuuluneet asanaharjoitteluun. Nykyisin Karolina harjoittaa astangajoogaa.

 

"Se, mitä jooga itselle merkitsee tai mitä joogasta niin sanotusti hakee, voi muuttua. Itselleni joogasta on tullut henkinen harjoitus ja hyvinvoinnin ylläpitäjä. Se on ollut myös terapiaa, elinvoiman lisääjä ja arjesta selviämisen työkalu." Karolina kävi joogaohjaajakoulutuksen vuonna 2015 ja on sen jälkeen ohjannut hathajoogaan pohjautuvia tunteja eri ikäisille kansalaisopistossa, tanssikoulussa ja joogastudioissa Helsingissä. Karolinan tunnit koetaan lempeinä ja rauhallisina, joissa saa rentoutua syvästi.

 

 

Laura Halttunen

Iloisen pirteä Laura rakastui Charlestonin viehättäväään hullunkurisuuteen asuessaan Amsterdamissa ja on sittemmin käynyt lukuisissa kansainvälisissä workshopeissa maailman parhaimmiston koulutettavana (mm. Chester Whitmore, Steven Mitchell, Ksenia Parkhatskaya). Lisäksi Lauralla on itsellään usean vuoden kansainvälinen kokemus eri tanssilajien (charleston, lindy hop, blues) valmentamisesta sekä esiintymisestä tanssiperformanssiryhmissä, joista kahta Laura nykyisin vetää Helsingissä. Nyt kotikaupungissaankin charleston-pöpöä levittäneen Lauran avulla tanssi on Helsingissäkin käynyt löytämään tiensä takaisin salakapakoihin ja cabaret-valokeiloihin.

Laura on opettajana pidetty ja innostava ja yhdistää vauhdikkaasti tekniikan ja lajin suoman hulluttelun tunneillaan. Eräs hänen oppilaistaan kuvaileekin: "Charlestonissa on vain mielikuvitus rajana, ja se tarjoaa myös runsaasti tanssillista haastetta: Rehkimistä tuskin huomaa virnuilun lomassa".

 

Sari Havukainen

 

Sari on aloittanut tanssin harrastamisen jo 4 -vuotiaana ja onkin ehtinyt kokeilla monia eri lajeja, joista omiksi ja mieleisimmiksi ovat löytyneet street, show sekä nykytanssi. Sari on monipuolinen tanssija eikä myöskään pelkää sekoitella eri tyylilajeja tunneillaan. Sari on moninkertainen suomenmestari showtanssissa sekä sijoittunut mitaleille myös street-tanssin suomenmestaruuskilpailuissa. Sari on käynyt StepUp Show Schoolin showkoulutusohjelman ja tanssinut monien eri opettajien johdolla ja käynyt ulkomaalaisten opettajien tiiviskursseilla. Syksyn 2010 Sari asui New Yorkissa ja opiskeli Broadway Dance Centerin International Student Visa Programissa saaden erinomaisen arvosanan.

"Tunneillani on iloinen ja erittäin kannustava ilmapiiri, mutta töitä tehdään tosissaan!"

 

Mikaela Jokinen

kuva Ilkka Roitto

Mikaela Jokisen tavoite on tuoda ihanat etnolajit tunnetuksi kaiken ikäisille ja tyylisille tanssijoille. Nuorena hän kiinnostui show-tanssien ohella itämaista tanssista, joka vei mukanaan. Intohimo laajeni myöhemmin myös intialaiseen Bollywoodiin sekä erilaisiin latino-tansseihin. Mikaelan ryhmä Dance Group Etnica on vuosia esiintynyt erilaisissa tapahtumissa ja kilpailuissa tuoden etnotansseja ihmisten nähtäväksi. Mikaela on mukana myös Oriental Hype -ryhmässä, joka kehittää ja uudistaa itämaista tanssia Suomessa ja ulkomailla. Opettajana hänen mielestään tärkeää on hyvä motivaatio, tarkkuus, intohimo ja kova työ unohtamatta syytä miksi tanssii: koska sitä rakastaa.

Mikaelasta lisää: Dance Group Etnica.

 

 

Peppina Lindfors

Peppina on kokenut itämaisen tanssin opettaja, tanssija ja koreografi. Tanssijan kehonhuoltona alkanut joogaharrastus on innostanut Peppinan myös kouluttautumaan joogaohjaajaksi. Lisätietoa Peppinasta: www.peppinalindfors.fi

 

 

 

 

Elise Mikkonen

 

Olen ohjannut sekä lasten että aikuisten tanssitunteja (hip hop, show-tanssi, dance mix ja itämainen tanssi) yli kymmenen vuoden ajan. Opettajana olen positiivinen ja kannustava: ennen kaikkea toivon, että tunneilla koetaan paljon tanssin iloa. Dance mix -tunneillani tanssitaan monenlaisia eri tyylisiä tansseja meneviin musiikkeihin, harjoitellaan helppoja temppuja ja tehdään leikinomaisia liikeharjoituksia. Käyn myös itse aktiivisesti tanssitunneilla treenaamassa ja oppimassa uutta - tanssin enemmän tai vähemmän joka päivä! Tervetuloa mukaan tunneille!

 

Maarit Nevanperä

Maarit on aloittanut astangajoogan v. 1997 opiskelupaikkakunnalla Imatralla pienessä paikallisryhmässä, jossa hän aloitti ohjaamisen v. 1999. Maarit siirtyi v. 2001 Helsingin astangajoogakoululle ja on siitä lähtien opettanut joogakoulun useilla eri saleilla, yhteistyökouluilla ja yrityksissä. Tällä hetkellä hän opettaa ryhmätuntien lisäksi myös paljon yksityistunteja.

Joogaopettajakokemuksen lisäksi hänellä on opetuksen tukena koulutetun hierojan tutkinto, joka antaa hyvän yleiskuvan ihmisen toiminnallisesta anatomiasta. Maarit käy säännällisesti opiskelemassa joogaa Intiassa Sri K Pattabhi Jois Institutessa (kpjayi.org) Saraswathi Rangaswamyn ja Sharath Joisin opetuksessa ja hänellä on Sharath Joisin opetuslupa. Hänellä on myös kaksi lasta ja sitä kautta kokemusta raskausajan harjoittelusta ja opettamisesta.

"Takana on jo monta vuotta astangajoogan säännällistä harjoittelua ja silti olen yhä ihan naurettavan innostunut joogasta ja opettamisesta. Vieläkin tulee sekä opetuksen että oman harjoittelun yhteydessä oikein purskahduksia siitä että onpas tämä vaan mageeta. Tässähän on ihan kaikki."

 

Mika Perälä

kuva Mikael Rekola

Mika on freelancer muusikko-näyttelijä-postinjakaja joka säveltää, sanoittaa, soittaa ja laulaa rock-bandissa. Mars&Venus-duon keikalla persoona vaihtuu Tapio Marsiksi.

Teatteri-improvisaatiokeikoilla hän näyttelee ja musisoi ja toimii myös Osuuskunta Myötävirtauksen yhtenä vuorovaikutuskouluttajana.

Sahramissa Mika ohjaa aikuisten tanssimuskaria.

 

 

Rumpa Saha

Rumpa alotti klassisen tanssin opintonsa jo viisivuotiaana kotikaupungissaan Kolkatassa (Intia). Opiskeltuaan 10 vuotta hän valmistui klassiseksi tanssijaksi (senior diploma) Allahabadin kaupungista. Valmistuttuaan Rumpa on opiskellut monia eri klassisen tanssin lajeja, kuten bharatnatyam (Etelä-Intia), odissi (itärannikko), manipuri (Koillis-Intia) sekä Rabindranath Tagoren tanssidraamoja (Rabindra Nritya Natya), näitä näytelmiä esitettiin vain tanssin ja laulun keinoin.

Rumpa on myös erikoistunut erilaisiin kansantansseihin kuten garba (Länsi-Intia), dandiya raas (Pohjois-Intia), bhangra (Luoteis-Intia) ja bengalilaiset kansantanssit. Hän on myäs ottanut osaa Mamata Shankarin Dance Companyyn. Rumpan opinnot klassisten tanssien parissa jatkuivat kunnes hän saapui Suomeen vuonna 1996. Ennen Suomeen tuloaan Rumpa oli ehtinyt jo kerätä runsaasti kokemuksia niin esiintyjänä, koreografina kuin opettajanakin.

Suomessa Rumpa on valmistunut sekä kosmetologiksi, että kampaajaksi. Hänelle tanssi ja kauneus ovat osia joista voi koota yhteen dramaattisen visuaalisen ilmeen, joka on hyvin näkyvä osa bollywood-tanssia. Esiintymisen ja koreografina työskentelyn lisäksi Rumpa on opiskellut Suomessa mm, reggaetonia, salsaa, flamencoa, hiphopia, nykytanssia, discoa, afroa, jne. Nämä ja monet bollywood-tanssikurssit Intiassa antavat Rumpalle laajan askelten ja tyylien kirjon, joita hän soveltaa koreografioissaan.

Sirke Seppänen

kuva Harri Paavola

"Miksi 30 vuoden jälkeen tanssin vieläkin itämaista tanssia? Se on edelleen maailman kaunein tanssi ja tanssiessa tulee aina äärettämän hyvä olo."

Lue lisää Sirkestä

 

 

 

Maria Särkivuori

Maria on oppilailleen omistautuva aikuisten sekä eri ikäisten lasten tanssinohjaaja, hänen tunneilleen ovat tervetulleita kaikki 1-vuotiaasta eteenpäin. Perheen pienimmille tarjolla taaperotanssia ja aikuisille lattareita. Marian intohimoja ovat tanssin lisäksi musiikki ja opettaminen, päivät täyttyvät tanssilla ja musisoinnilla, mm. sellon soitolla ja laululla. Pohjan tanssille on antanut lapsuuden ja nuoruudenaikainen aktiivinen joukkuevoimisteluharrastus. Tanssi on sen jälkeen pysynyt musiikkiuran rinnalla, mutta aktiivinen harrastaminen alkoi kunnolla v. 2008, kun hän tutustui lattaritansseihin. Lattarirytmit veivät heti mukanaan ja vuosien varrella tämän lajin saralla onkin kertynyt paljon esiintymis- sekä kilpailukokemusta eri kokoonpanoissa. Nykyään hän harjoituttaa ja kannustaa oppilaitaan eri esiintymisiin, kilpailuihin ja tanssitapahtumiin. Maria on opiskellut tanssia useiden opettajien johdolla Turun, Vantaan ja Helsingin seudun tanssikouluissa, kaikista eri tanssilajeista rakkaimmaksi lajeiksi ovat tulleet salsa, reggaeton sekä itämainen tanssi ja hän opettaa useassa tanssikoulussa Helsingissä sekä Vantaalla.

"Opettaja avaa oven, mutta oppilaan on itse astuttava sisään."

Lisää Mariasta täältä.

 

Suvi Tuominen

kuva Matti Sten

Itämainen tanssi on ollut osa Suvin elämää lähes aina ja hän on syventänyt osaamistaan lajin merkittävimpien kehittäjien opeissa. Suvi on opettanut ja esiintynyt mm. Virossa, Unkarissa, Tanskassa ja Ruotsissa. Suvin osaamisalueisiin kuuluu Raqs Sharqi (estraditanssityyli) ja erinäiset kansantanssityylit Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueelta.

Suvi valmistui keväällä 2017 tanssijaksi Pohjois-Karjalan ammattiopisto Outokummusta, jossa koulutuksen pääpaino on nykytanssissa ja sitä tukevissa tekniikoissa. Opinnot sisälsivät myös mm. improvisaatiotekniikoita, somaattista työskentelyä, kehonhuoltoa, kompositioharjoituksia ja tanssihistoriaa. Opintojensa aikana Suvi opetti myös mm. showtanssia, nykytanssia ja kehonhuoltoa.

Tanssin opetuksessa Suvi painottaa ensisijaisesti liikkeen kanssa työskentelyä annetun liikemateriaalin, koreografian sekä improvisaatioharjoitusten kautta. Tunneilla oppilaat pääsevät kokonaisvaltaisesti kiinni kehon käyttöön ja haastamaan itseään. Suvi painottaa opetuksessaan musiikin- ja liikkeen välistä suhdetta, tanssi-kulttuurien tuntemusta ja historiallista viitekehystä. Lisäksi Suville on tärkeää jakaa positiivisuutta, tasa-arvoisuutta ja tanssin kautta syntyvää iloa. Taiteellisesti Suvi on kiinnostunut työskentelemään perinne- ja näyttämätanssien välisillä rajapinnoilla sekä pohtimaan tanssin koreografisia mediumeja.

Voit lukea minusta lisää täältä.

sivu päivitetty 28.11.2017

© Sirke Seppänen 2008–2017      sivujen toteutus © Inka Vilén 2008–2017